Wimbledonderdag

 

Tijdens dit toernooi wordt er gespeeld in twee categorieën:

A-poule = de categorie van spelers met speelsterkte 8/9
B-poule = speelsterkte 7 en lager.

Beide categorieën spelen ongeveer zes avonden gedurende het hele seizoen.

De wedstrijden zijn op donderdagavond: Een damesdubbel, een mixdubbel en vervolgens een herendubbel. Per onderdeel wordt een uur gespeeld. De eerste wedstrijd begint om 19.30, de tweede om 20.30 uur en de derde om 21.30 uur. Er wordt op 4 banen gespeeld.

Wedstrijddagen 2024:

  • Donderdag 6 juni 
  • Donderdag 13 juni
  • Donderdag 27 juni
  • Donderdag 4 juli
  • Donderdag 11 juli
  • Donderdag 18 juli

 

De uitslagen, wedstrijdoverzichten en de puntentelling is te volgen op de toernooi.nl

Als je op de home-pagina klikt onder onze toernooien op Wimbledonderdag kom je automatisch op de toernooikalender. Klik vervolgens op Schema's en daarna op poule A of  poule B. Hier kun je alle gegevens en de standen tot nu toe bekijken.

 

Wedstrijdregels Wimbledonderdag

De totale wedstrijd duurt inclusief inspelen drie uur. Er worden drie dubbels gespeeld. Om 19.30 uur dames dubbel, om 20.30 gemend dubbel en om 21.30 uur herendubbel.

Iedere dubbel speelt twee sets tot 5. Als er tijd over is mag je doorspelen tot het eindsignaal klinkt, maar dat heeft dan geen invloed meer op de wedstrijd.

Tijdsein

Na het eerste uur wordt een tijdsein geluid. Normaliter heeft men de eerste set al gespeeld, maar kan men nog bezig zijn met het spelen van de tweede set.

Wat nu te doen?

Is de stand 3-2 voor combinatie A, dan onmiddellijk stoppen. A is dan de setwinnaar (3-2 op het wedstrijdformulier invullen in het voordeel van A).
Is de stand 3-3 en 15-0 in de game voor combinatie A, dan onmiddellijk stoppen. A is setwinnaar. Is de stand 3-3 en 30-30 dan de slagenwisseling afmaken.

Stel dat combinatie A het laatste punt van deze slagenwisseling scoort dan wordt de stand 40-30 in het voordeel van combinatie A en is combinatie A de setwinnaar.

Is de stand 3-3 en in de game 0-0 en combinatie B is aan de beurt voor de service, dan serveert combinatie B voor 1 slagenwisseling.

Stel dat B het winnende punt scoort dan is het 15-0 en is B setwinnaar.

De stand is 4-4 in de set en men is inmiddels met het spelen van een tie-break bezig. Is de stand 4-1 in de tie-break voor combinatie A, dan onmiddellijk stoppen want A is dan setwinnaar

Is de stand in de betreffende tie-break 3-3 dan wordt de slagenwisseling waarmee men bezig is afgemaakt. Stel dat combinatie A het winnende punt scoort, dan is A de setwinnaar.

Is de stand 3-3 in de tie-break, dan moet, om een winnaar te krijgen nog 1 slagenwis­seling worden gespeeld. Stel dat B aan de beurt is om te serveren, dan serveert B voor de laatste slagenwisseling. Stel dat B het winnende punt scoort, dan is B setwinnaar.

Indien binnen 1 uur de eerste set nog niet is afgespeeld, dan zal het tijdsein het einde inluiden van de 1e set. Op dat moment moet men echter nog wel beginnen met de 2e set en wel als volgt: de combinatie die aan de beurt is om te serveren serveert voor één slagenwisseling. Winnaar van deze slagenwisseling (er moet wel één punt gemaakt worden) wint dan de 2e set.

Puntentelling

Elke gewonnen set geeft één punt.

In de set wordt gespeeld tot 5 games. Er kunnen dus uitslagen voorkomen van 1-5, 2-5, 3-5 of andersom. Bij een stand van 4-4 wordt er een gewone tiebreak gespeeld. De winnaar van de tiebreak wint de set met 5-4. Op een avond kunnen dus maximaal 3 x 2 = 6 punten gehaald worden. Het team dat de meeste punten haalt over alle wedstrijden is competitiewinnaar, tenzij er een team is dat alle wedstrijden heeft gewonnen! 

Uitstel wedstrijd

Behoudens in geval van overmacht is uitstel van wedstrijden niet mogelijk. In geval van overmacht kan na toestemming van de evenementencommissie en met instemming van de tegenstander in overleg met alle partijen een inhaaldatum worden vastgesteld.

 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 53 428 2412

Boekelose Tennis Club

De Mans 6
7548CX Boekelo